Alla inlägg under september 2007

Av emma - 22 september 2007 23:05

Fick den här från Aja...någon som känner sig manad??


Ledig tjänst: Anställning som MOR.
Mor har en central roll i Familjens ledning.
Du får ansvar för följande områden
:
- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter
Lön
: 0 kronor
Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell
korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor.
Avgörande krav
: Honkön.
Önskvärt
: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.
Kvalifikationer:

1.
Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet
(eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att
köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.
2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.
3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer,   skolavslutningar, begravningar o. dyl.
4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.
5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.
6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.
7. Frisör.
Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.
8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.
9. Veterinärassistent
. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).
Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.
10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.
11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.
12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.
13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.
Ring om du är intresserad!


Av emma - 22 september 2007 17:03

Alltså den här dagen håller på att driva mig till vanvett. Jag går och plockar och plockar och det tar liksom aldrig slut. Jag har hamnat i huset som överfölls av "rat". Jag fattar inte, vi rensar och rensar men det blir liksom aldrig tomt på "rat". Fast å andra sidan e vinden, garaget, förrådet och källaren full av prylar som vi aldrig tagit hit. Som fanns kvar när vi flyttade in. Jag e riktigt trött på dessa prylar. Måste bara ta hit en container. Kosta vad det kosta vill, kan vara värt varendea öre, frågan e bara om en container räcker. Tveksamt! Alla rum belamras med Bratzkläder, bellville-lego-bitar, klossar, vackra konstverk av äldsta dottern, skor, mössor, kläder som bara slängs av på golvet när man känner för det. Känner just nu för att schakta ner skiten och börja om från början.

 E trött på allt från utsidan och in. Rosa utsida e inte riktigt jag. Har aldrig vart. Och insidan e jag oxå trött på hela skiten. Det e så mycket som skulle behöva göras. Lister som aldrig kommit på plats, förvaringsmöjligheter som aldrig har funnits, skåp som är fyllda med prylar jag aldrig kommer att sakna om de av en händelse förintas inne i skåpet, vilket iofs skulle vara det bästa, så slipper man rensa dessa skåp i från helvetet. Källaren behvöver renoveras, vitputsdae väggar och ljusa, ljusa jätteljust turkosa golv. Dörren till toaletten e förkastligt ful. Alla guldiga dörrhandtag som inte är jag. Tapeter som inte passar in. Badrum uppe behöver face-lift väggar och golvmässigt samt toa och handfatsmässigt. Badrum nere kommer väl aldrig bli klart, väggarna skall kaklas och golvvärmen skall kopplas in och taket skall fixas. Shit, listan e hur lång som helst. Förrådet på gården behöver rivas och byggas upp ett nytt.


Framför allt, egna rum för våra tjejer, som nu bor i någon sorts tillfällig lösning av A som sover i en skrubb, en stor skrubb med fönster men ändå, I som bor i en hall, med hyllor som väggar, stackarn, hon har verkligen behov att stänga in sig med kompisar. V bor i det enorma rummet, rättså snefördelat om du frågar mig. Sedan har ju vi, D & Jag, det andra stora rummet. Jag har säkert glömt massor av grejer som finns, ni förstår den är oändlig. Potential finns i det här huset, men så var det det där med förmögenhet, vi sitter inte på någon dessvärre.


Sen var det det där med barnen. I är helt rabiat idag, hon bara flyger runt och är som ett monster, alla skall buga och bocka för henne och hennes ord e lag, hatar när hon sätter den sidan till. V är egentligen en ängel, fin och ljuv och tillmötesgående. Men jag vill ha henne för mig själv och hon har två kompisar här, och det är lite synd om V, för de skall sova med varandra i natt och pratar om det hela tiden och V får inte vara med fast de sa att det var OK igår, då gör det lite ont i mammahjärtat.

Den minsta lilla solstålen är egentligen inte något stort problem, men man vill ju bara känna sig fri ibland. D har tagit med henne till Ante och då blir jag irriterad, egentligen befriade han ju mig för en stund. Men jag e så trött på att sköta hemmet själv. Ok, han vek två tvättar, men vem fick sortera dem i högar efter storleksordning och lägga in dem i respektive barns garderob. E trött på att tala om vad som behöver göras. Undrar förresten om han tänkt ut någon middag, I doubt it, för den uppgiften har oxå tillfallit mig, fråga mig inte när eller hur, det bara skedde.


I och hennes kompis Stina blev ovänner nyss, varför kan de inte bara vara väna, sitta vid ett bord och vara lugna men samtidigt kreativa, städa efter sig när de är klara och sedan gå till nästa lugna aktivitet för att efter det gå ut, få frisk luft, vara barn för en stund, klättra i träd, spela fotboll, skjuta lite bollar i basketkorgen, cykla....Det blir aldrig som man tänkt sig!

// En lite småarg mamma, galen fru med en dröm om ett perfekt hem.


 Det här kan jag tänka mig om någon känner sig manad att sätta in några mijloner på kontot...

Av emma - 22 september 2007 10:45

Han som var uppe till 04, e rätt så less på att höra treåringen gnälla, om hade någon att dela henne med....han sover än, tänkte att han får sova tills han vaknar, men e less på att vänta, snart blir det pickenickdöden. I skall snart på kalas hos Sophia. V har precis badat bort tuschgubben som I ritat på hennes mage igår och nu skall hon gå och leka med Ebba. Jag skall dammsuga, gjorde det igår men, det knastrar chips under fötterna när man trippar runt. Dessutom har jag insett sedan vi blev med undulater att dammsuga det är ett varjedagföretag.

Over and out! //E

Av emma - 22 september 2007 08:32

Som alltid var det väldigt, väldigt trevligt. Ännu en spontan inbjudan. I ringde till Vera. B ville att hon skulle komma och sova över. Jag sa kom allihopa, drick lite vin med oss. De nappade och kom. Vissa i sällskapet drack kanske lite för mycket vin och om man säger så här att den personen INTE är jag men bor i det här huset

. Ett gott vin i goda vänners lag...

Det blev förståss en hel del basket-prat för herrarnas räkning, ibland var hela rummet involverad i diskussionerna. Jag som egentligen inte kan någonting om basket tycker att det är sådär, ganska trist faktiskt. Men herr K har en förmåga att involvera alla, så till och med lilla jag tycker att det är roligt.

Vi kollade Paul Potts på youtube några gånger, det är ju oslagbart. http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

Vi avhandlade en hel del matnyttigt under kvällen, Å berättar om hennes blogg-läsar beroende, jag peppar henne att starta en egen. Kom igen nu...du som är så mode-intresserad, kan ju leda till sponsor ;oD.

D höll på att trilla i backen när Å berättar att hon skall köpa en skinnkjol på Lindex som har realese (stavas det så?) den 1:a oktober, vadå, release (eller stavas det så?) på kläder e d möjligt, skivor, böcker ok, men kläder...män, de förstår inte alltid för mycket de.

Barnen, har haft skoj, I blir lite exalterad när det kommer gäster och skall spela värdinna, hon fixade med chips och läsk bar. Gullungen! Men en hel del söl förståss, det blir man ju liiiite trött på. Kul i alla fall att I, V, V & A hänger ihop, de kan "leka" rikigt bra den högen. Lilla A sov förståss. Stortjejerna somnade sent, A följde Å & K hem.

En jättetrevlig kväll, välkommen åter ofcourse.

Tillbaks till basket, våran V vill börja spela basket, kul, och till pappans stora förtjusning.

Var förresten på BVC i förrgår, Lilla A är inte så liten, hon e lång, längst av våra flickor i den åldern. Hon blir nog en bit över 1,80 i vuxen ålder. Stackarn säger jag...komplex...yippie säger D...basket.

Andreas kom till oss sent igår, Å, K & A mötte honom i dörren. D & A satt uppe och pratade till 04, hmmmmm....tror han behövde det iofs, men vi som skulle ha fixa hemma dag idag. Får nog bli imorgon.

En sur grej....jag glömde tvätten på sträcket igår, imorse när lilla A kom och väkte mig hör jag hur det spöööööregnar, men nu skinre solen, perfekt torkväder idag med. Tur, för vi har säkert 5 maskiner och tvätta och vår torktumlare e fortfarande inte fixad.

Nä, om man skulle ta och titta i gillestugan om tjejerna e vaken. I skall ju på kalas 12.30 så de borde kanske få i sig lite frukost.

D e väl ingen ide att väcka än på några timmar.

Ha en underbar dag! //E





Av emma - 21 september 2007 08:45

...på längden så att säga, i vuxen ålder, är det så att jag håller på att förvandlas till en grottmänniska? När jag skall prova mina jackor, så är ALLA för korta i ärmarna. Mycket märkligt! Kanske är det så att de alltid varit för korta i ärmarna men att jag inte brytt mig förr, nu känns det hela väldigt obekvämt. Summa sumarum! Jag behöver en ny jacka! Egentligen två. En sportig och en fin. MÅSTE bli rik! Frågan e bara hur? Funderar på det här med studielån, har nog redan tjänat lite för mycket för att ta fullt, vill ju inte gärna bli återbetalningsskyldig. Lönen från mitt "stafettande" på Danderyd räknas på det här lånehalvåret, och bara det är ju en månadslön för bara några dagar.Vore förkastligt! Kan förresten inte förstå logiken i att man inte får tjäna för mycket för att ta lån, det rimmar inte i min värld. Tjänar inte CSN på att jag lånar pengar av dem, vad bryr det dem hur mycket jag jobbar eller inte, kan inte få till det där. Tror at jag skall köpa didrikssons jacka. Julia heter modellen, men jag lyckas inte ladda upp någon bild på den....

Av emma - 20 september 2007 03:13

Nu har det dragit igång, en värld fylld av luteiniserande hormon, follikelstimulerande hormon, preventiva åtgärder, förlossningar, föräldarutbildning, mens-cyklar, profylax-andning och termer som jag ännu inte begriper mig på och det känns sååååååå rätt. Ett aktivt val som känns för kul för att vara sant! Jag e så lycklig! Jag skall bli barnmorska!

Vi är 5 st ifrån Östersund, vi skapar en egen basgrupp. Det känns lite udda med distansstudier, man vill så mycket, allt på en gång, var skall man börja? man får väl grepp om det med tids nog.

I all fall så var vi uppe i Umeå v 38 och 39. Vi bor i vad vi kallar fasterhuset, i Trollberget alla fem. Fasterhuset kallas det för att D´s fastrar är så snäll och lånar ut sommarhuset till oss. Tack till faster Allis och Ingrid! Första dagen så kände vi 5 inte alla varandra men nu känns det som om vi har tömt ut och in på oss själva och efter två veckor har vi avverkat en hel del matnyttigt. En och annan bag-in-box har gått åt, men vad vi har skrattat och för all del vissa av oss också gråtit. Jobbar natt i natt och om sanningen skall fram så känns det väldigt omotiverat att vara på HIA nu, väldigt väldigt omotiverat.


Andra saker som ingår i mitt nya liv är att jag fortsätter att gå ner i vikt, gått ner 12 kg sedan i juni, nu e de bara 18 kvar...puh!!! Jag tycker att jag stått stilla lite väl många veckor nu, typ 3-4 veckor, men nu jädrar skall jag ta nya tag.

I mitt nya liv ingår att jag är GLAD, nästa hela tiden, allt känns lätt, det känns lätt med barnen, D och jag mår bra tillsammans, mycket bra, det är riktigt härligt.

Men nu orkar inte jag tänka klart så jag måste nog sluta nu...

Pussar på er! //E

Ovido - Quiz & Flashcards